www.websportaruhaz.hu
fb_ikon fb_ikon
Kezdőoldal Történelem

2017/2018

H.
CSAPAT
 P
1.
EKESC
 22 (+85)
2.
Szeged KKSE
 20 (+90)
3.
Kispest
 20 (+80)
4.
SZISE
 19 (+57)
5.
Orosháza
 19 (+57)
6.
Göd
 18 (+47)
7.
Hajdúnánás
 12 (-6)
8.
Pénzügyőr
 12 (-11)
9.
B'újváros
 11 (-27)
10.
H'vásárhely
 10 (-47)
11.
Szentendre
 8 (-18)
12.
Nyíradony
 6 (-57)
13.
K. Szeged SE
 5 (-121)
14.
Gyömrő
 0 (-129)

Góllövők

1. Sári B. 99 gól
2. Iván E. 81 gól
3. Buzsáki N. 68 gól
4. Petrovics G. 43 gól
5. Hanczvikkel Zs. 24 gól
6. Bocsi Sz. 19 gól
7. Kobela T. 17 gól
8. Nyakó R. 15 gól
9. Molnár N. 9 gól
10. Kovács F. 6 gól
11. Sepsi R. 2 gól
Muhari A. 2 gól
Majoros V. 2 gól
12. Deák D. 0 gól
Győrffy A. 0 gól
Leiner B. 0 gól
 
  

Látogatók

660559
MaMa101
TegnapTegnap792
A hétenA héten4443
A hónapbanA hónapban17414
ÖsszesenÖsszesen660559
Bejelentkezett 0
Vendégek 20


A klub története Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
A klub története
2009-től napjainkig
Minden oldal

Kezdetek 

Egerben a kézilabda sportágnak több évtizedes hagyománya van.

Az 1980-as években az Eszterházy Károly Főiskola az NBII-es női kézilabda bajnokságban szerepelt. Ezekben az években az egriek egy erős középcsapatnak számítottak. Az elkövetkezendő időkben az Eger beleerősödött a mezőnybe és évről évre fejlődve jobb eredményt ért el.

2010 nyara a klub életében egy történelmi siker ideje lett, mert kimagasló teljesítménnyel, magabiztosan nyerték meg a lányok az NBII észak-keleti csoportját. A bajnoki címmel jogot szerzett a csapat, a kézilabda bajnokság második osztályába, vagyis az NB I/B-be való indulásra.


NBI/B

Ezt a lehetőséget megragadva, a bajnokságot nyert játékosokra támaszkodva, illetve egy-két rutinosabb játékos igazolásával vágott neki a másodosztályú szerpelésnek a klub. Sajnos a bennmaradást nem sikerült elérni a pályán, azonban a Magyar Kézilabda Szövetség felkérte a csapat vezetőit, hogy továbbra is maradjanak tagjai az NBI/B-s bajnokságnak. Az Eszterházy Károly Főiskola természetesen élt ezzel a lehetőséggel és egy tőkeerős szponzor segítségével már azon kezdtek dolgozni, hogy a világ egyik legerősebb kézilabda bajnokságának másodosztályában stabilizálják a csapatot. Hosszú távú célként tűzték ki, hogy évek múlva a csapat kiharcolja az első osztályban indulás jogát. A támogatói konzorcium egyik tagja a GloboSyS Hungary Kft., egyúttal névadó szponzora is lett az Eszterházy Károly Főiskola Sport Club NBI/B-s női kézilabdásainak. Az egri női kézilabdásokat támogató cégcsoport az ország egyik legnagyobb hazai tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportja lett. Benkó György a GloboSyS Hungary Kft. igazgatója sportélet pálya modell megvalósítását vázolta fel. Ennek lényege az volt, hogy a főiskolai hallgatók sportolói karrierjét, valamint a civil életre történő felkészülését a tanulás által összehangolja. A csapat erősítése is ennek jegyében történt, vagyis olyan tehetséges, sikeréhes kézilabdázókat várt a klub, akik tanulni akarnak a magas szintű sport mellett. A cél az volt, hogy a csapat minden játékosa az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója legyen.

A 2011/2012-es szezonban 20 mérkőzésből 13 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel zárta az Eszterházy a pontvadászatot, amire a főiskola életében még nem volt példa. Bronzérmet szerzett a csapat a másodosztályban a Nyíradony és a BSE csapatai mögött. Mindenki számára eljött a várva várt év az érmes helyezést követően, melynek egyértelmű célja a bajnokság megnyerése volt.

A csapatot olyan egyéniségekkel továbberősödött, akik korosztályuk kimagasló egyéniségei voltak. A szakmai stáb is bővült, hiszen az egykori válogatott kapus, jelenleg az magyar utánpótlás - válogatott kapusedzője, Bartalos Béla is csatlakozott a csapathoz. Heti hét edzéssel készült a keret a bajnoki rajtra. A 2012/2013-as évben bearanyozódott a főiskola és a szponzorok neve. Fantasztikus teljesítménnyel, 24 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel, 10 ponttal megelőzve a második helyezett Vasas SC csapatát nyerte a csapat az NBI/B-s bajnokságot. Az eredmény kísértetiesen hasonlított a 2010/11-es szezonéhoz, amikor az NBII-ben is két vereséggel, magabiztosan nyerte a csapat a bajnokságot.

Reméltük nem úgy folytatódik, hiszen akkor, az utána következő évben kiesett a csapat a magasabban jegyezett osztályból. 


Nézzük részletesebben is a klub életét 2009-től 

NBI

A játékosok és a szakmai stáb, valamint az Eszterházy Károly Főiskola bekerült a magyar sporttörténelembe, hiszen ekkora sportsikert még nem jegyeztek az intézmény fennállása óta.

Sajnos az NBI-es évad nem sok sikert hozott a klub életében, pont nélkül esett ki az első osztályból az alakulat. A szezon végén több meghatározó játékos, a vezetőedző és a szponzor is távozott a csapattól. Ennek ellenére az idénynek több pozitív történése is volt, a fájó vereségek mellett. Egerben sokan láthatták a kétszeres BL győztes Győri AUDI ETO és az FTC-Rail Cargo Hungária csapatait. Valószínű, hogy ennek hatása is, hogy az egri gyerekek közül sokan kedvelték meg ezt kemény, de szép sportágat, így a klubnál igazolt versenyzők száma növekedett.  Mindezek mellett az Eszterházy játékosai is hatalmas rutinra tettek szert, amit a jövő évi NBI/B-s találkozókon kamatoztatni tudtak. Az NBI-ből való kiesés után egy nagyon nehéz, de annál sikeresebb év következett. Bár játékosaink nagy része elhagyta a klubot, a kulcsemberek közül többen továbbra is a főiskolai csapatot erősítették. Ugyan azzal a szisztémával, edzésszámmal dolgozott a kerettel tovább Hegedűs Tibor, mint ahogyan az NBI-ben is korábban. Rengeteg szép sikert és egy bravúros ötödik helyet sikerült az év végére elérni az újjá alakult csapatnak.


Napjaink

A 2015 őszén kezdődő NBI/B-s pontvadászatnak olyan fiatal csapat vágott neki, ahol mindenki az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója. A bajnokság őszi szezonját követően, vagyis félidőben az Eger első helyezettként várja a tavaszt. A lányok és a csapat stábja elszántan készülnek a folytatásra, hogy a tavalyi eredményt felülmúlva az idén már a dobogón végezzenek. A csapat fejlődése folyamatos, melyet az eredmények igazolnak. Az Eszterházy KFSC jelenlegi első helyezésének értékét növeli az a tény, hogy az NBI/B-s bajnokság az utóbbi két évben rendkívül megerősödött. Az ellenfelek között több olyan csapat van, ahol az NBI-es szerepelés a célkitűzés és ennek érdekében komoly anyagi támogatással, igen magas költségvetéssel dolgoznak a klubok. Versenytársaink között olyan csapatok vannak, akik volt NBI-es játékosokat igazoltak és külföldi kézilabdásokkal erősítették meg klubjukat.


Utánpótlás

A klub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás - nevelésre, ezt jelzi, hogy az ifjúsági csapat játékosai közül többen is bemutatkoztak már a felnőtt csapatban. Az alapokat adó utánpótlás csapatok évek óta jól szerepelnek a korosztályos bajnokságokban, és az előkészítő csoportokban is sok gyermek ismerkedik meg a kézilabdázás alapjaival. A fentiekből is kitűnik, hogy az egri utánpótlás stabil alapokon fekszik, és biztos támaszt jelent a felnőtt csapat számára.

Kiemelt médiaérdeklődés övezi az együttes mindennapjait, a saját weboldal mellett számtalan elektronikus és nyomtatott lap, valamint televízió és rádió számol be a klubnál történt eseményekről.


Céljaink

Célkitűzésünk egy olyan csapat kialakítása, amely kiharcolja az NBI-es részvétel jogát.

Az eredményes szereplés segítségével a csapat a határokon túlra is elviszi Eger város, valamint a klub támogatóinak hírnevét. Folyamatosan szeretnénk fejleszteni az utánpótlás-képzést is, minél több gyermeket bevonni az utánpótlás-nevelő programunkba, akik a szisztematikusan felépített képzési rendszerben el tudják sajátítani a kellő taktikai és technikai alapokat.

 

Főtámogatóink:

base_qa_pic_file_9c6f18e32a6ab0a6b459dc220c196dfe    sportiskola                             
  Erimalogo_shick_r_460x80