www.websportaruhaz.hu
fb_ikon fb_ikon
Kezdőoldal Megváltozott kerettel kezdte el a listavezető

2017/2018

H.
CSAPAT
 P
1.
EKESC
 22 (+85)
2.
Szeged KKSE
 20 (+90)
3.
Kispest
 20 (+80)
4.
SZISE
 19 (+57)
5.
Orosháza
 19 (+57)
6.
Göd
 18 (+47)
7.
Hajdúnánás
 12 (-6)
8.
Pénzügyőr
 12 (-11)
9.
B'újváros
 11 (-27)
10.
H'vásárhely
 10 (-47)
11.
Szentendre
 8 (-18)
12.
Nyíradony
 6 (-57)
13.
K. Szeged SE
 5 (-121)
14.
Gyömrő
 0 (-129)

Góllövők

1. Sári B. 99 gól
2. Iván E. 81 gól
3. Buzsáki N. 68 gól
4. Petrovics G. 43 gól
5. Hanczvikkel Zs. 24 gól
6. Bocsi Sz. 19 gól
7. Kobela T. 17 gól
8. Nyakó R. 15 gól
9. Molnár N. 9 gól
10. Kovács F. 6 gól
11. Sepsi R. 2 gól
Muhari A. 2 gól
Majoros V. 2 gól
12. Deák D. 0 gól
Győrffy A. 0 gól
Leiner B. 0 gól
 
  

Látogatók

660555
MaMa97
TegnapTegnap792
A hétenA héten4439
A hónapbanA hónapban17410
ÖsszesenÖsszesen660555
Bejelentkezett 0
Vendégek 22


Megváltozott kerettel kezdte el a listavezető Nyomtatás E-mail
2018. január 03. szerda

Alaposan belekezdett a fizikális munkába az Eszterházy KESC felnőtt együttese, az újév harmadik napján ugyanis már két edzés szerepelt a programban.


Január 3., szerda. Előzetesen ezt a napot tűzte ki az Eszterházy KESC felnőtt gárdájának szakvezetése, mármint, hogy ez a dátum jelenti a téli alapozó időszak kezdetét. Szerda reggel újra be is népesült a Leányka úti létesítmény, ahol csupa edzésre „szomjazó” játékos várta az első feladatokat.

Persze, a foglalkozást követően, eléggé el is fáradtak a keret tagjai, hiszen Debre Viktor alaposan megizzasztotta a tanítványokat. - Vegyes felkészülés áll a programunkban, mert ilyenkor kevés az idő, úgyhogy a fizikai képzés lesz a döntő ezen a héten, aztán majd szépen haladunk előre – adott egy kis betekintést a mai napon elkezdődő munkába az NB I/B keleti csoportját vezető társaság trénere.

- Ma délelőtt is egy erősítő edzésen vettek részt a lányok, majd délután is. Holnap már előkerül a labda is, de ezen a héten még tényleg inkább a kondicionális felkészítés élvezi a prioritást. Úgy érzem, hogy nem is kell egyébként annyit dolgoznunk, mint a nyáron, mert nem épültek le a játékosok a téli pihenő alatt. Nem kell olyan mélységbe lemennünk, de azért keményen, és sokat fogunk dolgozni, ezt megígérhetem.

Az ígéret szép szó, pláne, ha meg is tartják. Nos, szerda estére nem igen találtunk olyan egri játékost, aki ne a fülén vette volna a levegőt, az igazat megvallva, még a pálya szélén található padról ülve is fárasztó volt nézni, amit csináltak a lányok.

A délutáni edzést követően, mindenki mehetett pihenni, ám még egy dolog hátra volt, méghozzá a mérlegelés. Debre Viktor úgy engedte el játékosait az ünnepekre, hogy legfeljebb egy kilogramm plusz súly jelentkezhet mindenkinél. Természetesen számokat nem fogunk leírni, de mindent összevetve, jól produkáltak a lányok, akadt olyan játékos is, aki mínusz két kilóval zárta a beigliszezont…

Mellesleg a nap beszólása is ehhez a momentumhoz tartozott. A mondatot elejtő személy nevét megígértük, hogy nem fedjük fel, mindenesetre az elmondottak alapján: „nem csak a mérleg fog kiakadni, hanem Viktor is”, nem egy helyszínen tartózkodót késztetett hangos nevetésre a félig-meddig viccesnek szánt vélemény.

Komolyra fordítva a szót, egyetlen személyt fedezhettünk fel, akinek nem úgy kellett beszámolnia az őszi szezon utáni, illetve jelenlegi állapotáról, mint a többieknek. Igen, egy új játékosról van szó, hiszen ebből a szempontból sem telt eseménytelenül a mögöttünk hagyott néhány hét.

- Kezdjük azzal, hogy az a Hajek Réka, aki ősszel az NB II-es Mezőkeresztes csapatában szerepelt kölcsönben, most már végleg távozott tőlünk – fogalmazott érdeklődésünkre az EKESC csapatvezetője, másodedzője, Rutka Péter.

- Az NB I/B nyugati csoportjában szereplő Mohács gárdájához igazolt kapusnak köszönjük szolgálatait, és nem szabad elfelejteni, hogy egy junior bajnoki címmel távozhat klubunktól. A jó hír, hogy van egy érkezünk is. Vesztergombi Dalma a mi csoportunkban érdekelt Szentendre együttesétől tette át székhelyét hozzánk. Egy balkezes jobbszélsőről beszélünk, ami nálunk eddig hiányposzt volt, és bízunk benne, hogy játékával, akaratával hozzá fog tenni céljaink eléréséhez. Nem véletlen a játékos váltása, meg vannak a tervei, hiszen korábban sokat kézilabdázott az élvonalban, és szeretne visszajutni oda.

Zárásként természetesen azt is megkérdeztük Rutka Pétertől, hogy a felkészülésnek milyen állomásai lesznek, már ami a mérkőzéseket illeti. – Összességében két hagyományos edzőmeccsünk lesz, illetve egy felkészülési torna – jött válasz a kérdésünkre.

- Január 12-én, pénteken itthon játszunk a Balmazújvárossal, és 26-án, a bajnoki nyitány főpróbáján mi utazunk ugyanehhez az ellenfélhez. A két edzőmeccs között a 20-21-i hétvégén rendezzük közösen a Heves Megyei Kézilabda Szövetséggel hagyományos téli felkészülési tornánkat, a Dobó-kupát, de erről még a későbbiekben lesz szó bővebben is.

Fenyves Balázs, 2018.01.03.

 

Főtámogatóink:

base_qa_pic_file_9c6f18e32a6ab0a6b459dc220c196dfe    sportiskola                             
  Erimalogo_shick_r_460x80