www.websportaruhaz.hu
fb_ikon fb_ikon
Kezdőoldal Kispest után, Nyíradony előtt

2017/2018

H.
CSAPAT
 P
1.
EKESC
 22 (+85)
2.
Szeged KKSE
 20 (+90)
3.
Kispest
 20 (+80)
4.
SZISE
 19 (+57)
5.
Orosháza
 19 (+57)
6.
Göd
 18 (+47)
7.
Hajdúnánás
 12 (-6)
8.
Pénzügyőr
 12 (-11)
9.
B'újváros
 11 (-27)
10.
H'vásárhely
 10 (-47)
11.
Szentendre
 8 (-18)
12.
Nyíradony
 6 (-57)
13.
K. Szeged SE
 5 (-121)
14.
Gyömrő
 0 (-129)

Góllövők

1. Sári B. 99 gól
2. Iván E. 81 gól
3. Buzsáki N. 68 gól
4. Petrovics G. 43 gól
5. Hanczvikkel Zs. 24 gól
6. Bocsi Sz. 19 gól
7. Kobela T. 17 gól
8. Nyakó R. 15 gól
9. Molnár N. 9 gól
10. Kovács F. 6 gól
11. Sepsi R. 2 gól
Muhari A. 2 gól
Majoros V. 2 gól
12. Deák D. 0 gól
Győrffy A. 0 gól
Leiner B. 0 gól
 
  

Látogatók

660556
MaMa98
TegnapTegnap792
A hétenA héten4440
A hónapbanA hónapban17411
ÖsszesenÖsszesen660556
Bejelentkezett 0
Vendégek 22


Kispest után, Nyíradony előtt Nyomtatás E-mail
2017. december 07. csütörtök

Nem csak az Eszterházy KESC felnőtt csapatának sikerül eddig jól az ősz, de Bocsi Szonjának, a klub saját nevelésű játékosának is. Az idei utolsó bajnoki fellépést megelőzően fiatal jobbszélsőnkkel beszélgettünk.


- Az ősz egyik legfontosabb és legérdekesebb mérkőzését tudhatjátok a hátatok mögött, amelyen a forduló előtti listavezető Kispest otthonában sikerült nyolcgólos győzelmet aratnotok. Gondoltad volna előre, hogy ennyire jól jön ki a lépés a fővárosban?

- Szerintem, nem vagyok vele egyedül, hogy előzetesen nem számítottam arra, hogy ilyen magabiztosan le tudjuk győzni a kispestieket – válaszolt honlapunknak Bocsi Szonja, az Eszterházy KESC saját nevelésű játékosa. – Természetesen én is bíztam benne, hogy mi jövünk majd ki jobban a találkozóból, és szerencsére össze is jött a dolog.

- Honnan jött ez a nagyon magabiztos teljesítmény, ennyire egyben voltatok már az egész héten?

- A mögöttünk hagyott zsinórban megnyert öt mérkőzés után nagyon elszántan vártuk a hétvégét, de azért nem mondanám, hogy teljesen nyugodtan érkeztünk meg ellenfelünk otthonába. Gondolok itt arra, hogy én például személy szerint, nagyon izgultam, hogy mi lesz. Tudom, hogy sokan elmondták, nem szabad nézni a tabellát, de hát azért mégiscsak az első játszott a másodikkal, ami elég nagy tétre menő rangadónak nevezhető.

- Te ráadásul személy szerint még a két évvel ezelőtti Kispest-párharcokra is emlékezhetsz. Éreztél elégtételt a tavalyelőtti rossz eredmények miatt?

- Mindenképpen vissza szerettünk volna vágni, és megverni őket. Nagyon örülök neki, hogy sikerült megvalósítanunk a terveket. És igen, mondhatom nyugodtan, hogy elég komoly elégtételt jelentett ez nekünk.

- Hogy érezted magad a pályán, a játék hogyan ment?

- Én úgy érzem, hogy kicsit túlizgultam az egészet, de összességében a védekezés rendben volt. Egyébként is ez volt jellemző talán az egész csapatra, mert hátul fantasztikus napot fogtunk ki. Ezzel pedig sikerült is megnyernünk a mérkőzést.

- Ez a győzelem jelen pillanatban első helyet ér a csapatnak. Gondolom, nagy volt az öröm a találkozót követően, és annál is nagyobb az ünneplés…

- Szerintem, aki ott volt, az láthatta rajtunk, hogy mekkora öröm tört ki belőlünk a meccs után, és szerintem, mindenki meg is ünnepelte a maga módján ezt a két pontot.

- Szokás mondani, hogy mindig a végén kell vezetni. Egy körrel az őszi zárást megelőzően, az Eszterházy KESC nevével kezdődik az NB I/B keleti csoportja. Kell ennél jobb pillanatban előzni?

- Nagyon jókor jött ez a siker, és az is, hogy mi vagyunk az első helyezettek. Sokat dolgoztunk már a nyár közepétől kezdődően, és sok meccs van a hátunk mögött. llyen kevéssel az őszi szezon vége előtt különösen jóleső érzés, hogy kezd visszaköszönni a befektetett munka, és nyugodtan mondhatom, most már az a célunk, hogy mi is mehessünk el a téli pihenőre az első helyen.

- Ehhez azonban még feltétlen szükséges a Nyíradony elleni két pont begyűjtése…

- Így igaz. Mi is tudjuk, hogy a pozíciónk megerősítéséhez le kell győznünk a nyíradonyiakat. Nem abból fogunk kiindulni, hogy mi most vezetjük a bajnokságot, ők meg a kiesés ellen harcolnak, tudjuk jól, hogy ugyanolyan szellemben kell felkészülnünk a hétvégére, mint eddig, és akkor nem érhet minket meglepetés.

- Pláne, hogy a nyári felkészülés során lejátszott egymás elleni két meccs közül egyszer ki is kaptatok soros ellenfeletektől. Edzőmérkőzés ide, vagy oda, lehet pontosan az ilyen találkozó intő jel?

- Emlékszem mind a két mérkőzésre, és a második, amit Nyíradonyban játszottuk, valóban nem sikerült valami jól. Az viszont már régen volt, és azóta sok minden történt. Nem féltem magunkat, de még egyszer mondom, komolyan kell vennünk ezt a fellépést is.


Emlékeztető:

NB I/B, nők, kelet, 12. forduló
Kispest NKK – Eszterházy KESC 15-23

A 13. forduló mérkőzésén:
Eszterházy KESC (1.) – Nyíradony VVTK (12.)
Eger, Eszterházy-csarnok, december 9., szombat, 18.00.

Fenyves Balázs, 2017.12.07.
(FOTO: Kakuk Dániel + Szántó György, archív)

 

Főtámogatóink:

base_qa_pic_file_9c6f18e32a6ab0a6b459dc220c196dfe    sportiskola                             
  Erimalogo_shick_r_460x80