www.websportaruhaz.hu
fb_ikon fb_ikon
Kezdőoldal Gyömrő után, Kispest előtt

2017/2018

H.
CSAPAT
 P
1.
EKESC
 22 (+85)
2.
Szeged KKSE
 20 (+90)
3.
Kispest
 20 (+80)
4.
SZISE
 19 (+57)
5.
Orosháza
 19 (+57)
6.
Göd
 18 (+47)
7.
Hajdúnánás
 12 (-6)
8.
Pénzügyőr
 12 (-11)
9.
B'újváros
 11 (-27)
10.
H'vásárhely
 10 (-47)
11.
Szentendre
 8 (-18)
12.
Nyíradony
 6 (-57)
13.
K. Szeged SE
 5 (-121)
14.
Gyömrő
 0 (-129)

Góllövők

1. Sári B. 99 gól
2. Iván E. 81 gól
3. Buzsáki N. 68 gól
4. Petrovics G. 43 gól
5. Hanczvikkel Zs. 24 gól
6. Bocsi Sz. 19 gól
7. Kobela T. 17 gól
8. Nyakó R. 15 gól
9. Molnár N. 9 gól
10. Kovács F. 6 gól
11. Sepsi R. 2 gól
Muhari A. 2 gól
Majoros V. 2 gól
12. Deák D. 0 gól
Győrffy A. 0 gól
Leiner B. 0 gól
 
  

Látogatók

660558
MaMa100
TegnapTegnap792
A hétenA héten4442
A hónapbanA hónapban17413
ÖsszesenÖsszesen660558
Bejelentkezett 0
Vendégek 25


Gyömrő után, Kispest előtt Nyomtatás E-mail
2017. november 30. csütörtök

A héten már másról sem volt szó az Eszterházy KESC felnőtt együttese kapcsán, mint a szombat esti, Kispest-meccsről. Hogy mit vár a találkozótól az ősz egyik legjobb egri játékosa? Buzsáki Nikolettel történt beszélgetésünkből kiderül.


- Kezdjük egy olyan kérdéssel, amire őszinte választ várok. Múlt héten a Gyömrő elleni bajnoki hetében mennyire tudtatok száz százalékban arra az ellenfélre koncentrálni, semmint a Kispest elleni rangadóra?

- Nem feltétlenül gondolom, hogy a Kispest elleni rangadóra koncentráltunk volna, de általában is úgy válaszolok az ilyen jellegű kérdésekre, hogy mindig az adott meccs van fókuszban – válaszolt kérdésünkre az Eszterházy KESC balszélsője, Buzsáki Nikolett. – Nem volt ez most sem másképp, más kérdés, hogy az első félidő nem egészen úgy alakult, ahogyan szerettük volna.

- Visszatérve a múlt hétvégére, mennyire sikerült véleményed szerint teljesen zökkenőmentesre az az összecsapás?

- Abszolút nem sikerült úgy, vagyis az első félidő egyáltalán nem. A szünet után mégis úgy jöttünk ki a pályára, hogy meg akarjuk mutatni, amit tudunk, és hál’ Istennek sikerült is a folytatásban úgy teljesítenünk, ahogyan elterveztük.

- Az első félidőben viszont megint voltak olyan jelek, amelyek, ha nem is aggasztóak, mégis visszatérő problémát jelentenek. Miért van ez szerinted?

- Én úgy gondolom, hogy inkább azzal volt a baj, hogy nem kezdtünk el időben koncentrálni a meccsre, valószínű erre is gondolsz, amikor visszatérő problémáról beszélsz. Sajnos ez most így sikerült, de igyekszünk ezen változtatni a továbbiakban, és a folytatásban minden találkozón már az első perctől az utolsóig élesnek lenni.

- A lényeg most is a siker volt, ami sorozatban az ötödik győzelmet jelentette egymás után. Most kérdezzem azt, hogy meglesz a hatodik is?

- Nagyon reméljük, mert nyilván győzelemre játsszák ezt a sportágat is, de az is biztos, hogy borzasztóan nehéz lesz. Egy nagyon jó Kispest ellen fogunk pályára lépni, és hogyha komolyan gondoljuk a két pont megszerzését, akkor mindenkinek a száz százalékot kell kiadnia magából.

- Könnyű persze beszélni róla, de a Kispest ellen tényleg egy igazi rangadó vár rátok. Ráadásul, ha szigorúan vesszük, az első olyan idén, ami idegenben lesz. Mekkora lehet ennek a jelentősége?

- Nyilván megvan a jelentősége annak, hogy idegenben, vagy otthon játszol-e, és tudjuk jól, hogy a Kispest például népes drukkerhaddal rendelkezik, viszont szerencsére mi sem panaszkodhatunk. A héten is kaptunk a szurkolótáborunk tagjaitól egy meglepetést, hiszen az egyik edzés előtt egy motiváló szöveget helyeztek el a csarnokban, ami mondani sem kell, nagyon jól esett, és feldobott minket. Visszatérve a kérdésre, biztosan érezhető lesz majd, hogy nem a jól megszokott környezetünkben játsszuk ezt a rangadót, de bízom benne, hogy így is jó mérkőzést tudunk majd játszani, és semmi sem fog nyomasztani minket. Sőt, remélem, hogy a várhatóan jó hangulat inkább feldob majd minket.

- A kispestiek az előző hétvégén meglepetésre kikaptak a Göd otthonában, ami nyilvánvalóan megint jót tett az élmezőny szoros állásának. Érzed azt, hogy ettől sebzett vadként mennek majd nektek a piros-feketék, vagy inkább épp ellenkezőleg, hogy ebben a szituációban igenis verhető a rivális?

- Hát, nem tudom. Mindenestre a napokban épp olvastam az egyik Kispest-játékos nyilatkozatát, miszerint a gödi vereségük után ellenünk mindenképp javítani szeretnének. Én erre csak azt mondom, hogy mi meg mindenképpen meg szeretnénk nehezíteni a helyzetüket, de ha lehet, akkor nem csak ennyiben merítenénk ki az összecsapáson betöltött szerepünket. Igenis meg akarjuk nyerni a mérkőzést.

- Mondhatni, hogy régóta komoly presztízzsel is bír ez a párosítás, és ugye a tavalyelőtti szezon miatt bőven lehet bennünk törlesztő vágy. Személy szerint, neked ez mit jelent?

- Sejtettem, hogy elő fog jönni a múlt, amiről mi magunk is nagyon sokáig beszélgettünk. Éppen ezért sem szeretnék már ezzel foglalkozni, mert most egy teljesen másik szituációban találkozunk a kispestiekkel. Nyilván presztízs meccs lesz a javából, de ugyanúgy kell rá tekinteni, mint mindegyik másra. Aztán hogyha győztesen jövünk ki belőle, akkor biztosan nagyon boldogok leszünk.


Emlékeztető:

NB I/B, nők, kelet, 11. forduló
Gyömrő VSK – Eszterházy KESC 23-35

A 12. forduló mérkőzése:
Kispest NKK (1.) – Eszterházy KESC (2.)
Budapest, Soroksári Sportcsarnok, december 2., szombat, 16.00.

Fenyves Balázs, 2017.11.30.
(FOTO: Kakuk Dániel + Szántó György, archív)

 

Főtámogatóink:

base_qa_pic_file_9c6f18e32a6ab0a6b459dc220c196dfe    sportiskola                             
  Erimalogo_shick_r_460x80