www.websportaruhaz.hu
fb_ikon fb_ikon
Kezdőoldal Lehet-e az ősz meccse?

2017/2018

H.
CSAPAT
 P
1.
EKESC
 22 (+85)
2.
Szeged KKSE
 20 (+90)
3.
Kispest
 20 (+80)
4.
SZISE
 19 (+57)
5.
Orosháza
 19 (+57)
6.
Göd
 18 (+47)
7.
Hajdúnánás
 12 (-6)
8.
Pénzügyőr
 12 (-11)
9.
B'újváros
 11 (-27)
10.
H'vásárhely
 10 (-47)
11.
Szentendre
 8 (-18)
12.
Nyíradony
 6 (-57)
13.
K. Szeged SE
 5 (-121)
14.
Gyömrő
 0 (-129)

Góllövők

1. Sári B. 99 gól
2. Iván E. 81 gól
3. Buzsáki N. 68 gól
4. Petrovics G. 43 gól
5. Hanczvikkel Zs. 24 gól
6. Bocsi Sz. 19 gól
7. Kobela T. 17 gól
8. Nyakó R. 15 gól
9. Molnár N. 9 gól
10. Kovács F. 6 gól
11. Sepsi R. 2 gól
Muhari A. 2 gól
Majoros V. 2 gól
12. Deák D. 0 gól
Győrffy A. 0 gól
Leiner B. 0 gól
 
  

Látogatók

660558
MaMa100
TegnapTegnap792
A hétenA héten4442
A hónapbanA hónapban17413
ÖsszesenÖsszesen660558
Bejelentkezett 0
Vendégek 25


Lehet-e az ősz meccse? Nyomtatás E-mail
2017. november 29. szerda


Nem igen találtunk frappánsabb címet a fentieknél, vajon lehet-e az ősz meccse a szombat esti Kispest NKK – Eszterházy KESC találkozó? Olvasatunkban teljesen jogos a felvetés, hiszen már csak két forduló maradt hátra az NB I/B-s őszi szezonból, kvázi lassan féltávnál tartunk, és most már igenis le lehet vonni azokat a bizonyos konzekvenciákat.

Tizenegy meccs után mindenképp. Jelen pillanatban pedig úgy fest a tabella, hogy a fővárosi piros-feketék csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetik vezető pozíciójukat a második egriekkel szemben, hiszen mindkét gárda egyaránt tizennyolc-tizennyolc pontot szorgoskodott össze magának. Tizennyolc pont, kilenc győzelemmel és két vereséggel.

A minta mindkét oldalon azonos, csak éppen az nem, hogy melyik együttes kitől kapott ki a közelmúltban. A mieinkről mindent tudunk, a Szeged KKSE, valamint a Szent István SE ellen elszenvedett vereségek azért maradnak fájóak, mert hazai pályán születtek. Mégis lehet súlyozni, hiszen amíg a szegediek egyértelműen más szinten játszottak a Leányka úton, addig a SZISE-vel szemben elsősorban saját, komoly hullámvölgyei miatt maradt el az egri pontszerzés.

A kispestiek is a Szent Istvántól kaptak ki, de egészen az előző fordulóig úgy tűnt, ezzel együtt is pontelőnyben várhatja a társaság a szombati napot. Csakhogy a Göd hazai pályán két fával ütötte a tavaly még NB I-es tagságú alakulatot, amivel ismét alaposan összekuszálódott a bajnokság állása.

Hogyha össze szeretnénk hasonlítani a két csapat eddig kapitulációit, az derül ki belőle, hogy amíg az egyetemisták papíron erősebb ellenfelekkel szemben véreztek el, addig Béki Nagy Bertalan játékosainál másról volt szó. Egy teljesen váratlan fiaskó, és egy „szokásos” kudarc a mumus ellen.

Igen, szokásos, és igen, mumus. A Szent István SE-re nyugodtan ráakaszthatják a kispestiek ezen jelzőket, a tavalyelőtti szezonban ugyanis oda-vissza a népligetiek bizonyultak jobbnak, ez pedig kis híján a KNKK feljutásába került. Pedig akkor még hol voltak ilyen játékosai a zöld-fehér klubnak…

De, ha már visszamentünk az időbe, óhatatlanul is kénytelenek vagyunk az emlékezésre. 2015/2016. Ugye mindenki emlékszik erre az idényre? Hogyha nem, segítünk. A bajnokság dobogósai: 1. Kisvárda, 2. Kispest, 3. Eger. Így már mindenki számára ismerős lehet a pontvadászat végkimenetele. Ez volt az a szezon, amikor egészen az utolsó fordulóig Molnár Nikolették álltak az élten. Csakhogy az utolsó négy mérkőzésből háromszor is vereséget szenvedtek a lányok, így a legvégén nemhogy ki lett énekelve az a bizonyos sajt a „holló” szájából, de sajnos azóta talán még más „tejtermék” ízét sem érezhettük igazán.

Abban a szezonban a kispestiek kilenc góllal győzték le az akkor még Hegedűs Tibor és Lakatos László által irányított alakulatot, majd a visszavágón igazságosnak nevezhető döntetlen született, de már a hevesi megyeszékhelyen. Ki tudja? Talán pont az az elvesztett három pont hiányzott a bajnoki címhez. Ki tudja? Talán csak itthon kellett volna nyerni ahhoz, hogy – mint utólag kiderült – másodikként is csatlakozhassanak a lányok az élvonal mezőnyéhez. És ki tudja? Talán még most is ott lehetnének a legjobbak között…

Ezek a kérdésfelvetések ugyanakkor az ég világon semmire sem jók. A sportban ugyanis soha nem is volt, és soha nem is lesz „ha”. Most viszont újraélhetjük a tavalyelőtti bajnoki izgalmakat, és ami a legszebb ebben, hogy jelen pillanatban saját kezében az EKESC sorsa.

Persze, változnak az idők, és két év a sportban is sokat számít, pláne az NB I/B keleti csoportjában, ahol akkoriban három csapat versengett az érmekért. Most viszont legalább hat. A tabella sosem hazudik, ezt is szokás mondani, és most a fanyalgók nyugodtan állíthatják, semmi keresnivalója a második helyen a társaságnak, amikor nála erősebb, és hosszabb kispaddal rendelkezők, sőt mi több, az egrieket saját otthonában legyőző együttesek helyezkednek hátrébb, mert valamiért mégis helyén van a csapat.

Hogy a helyén marad-e, azt viszont nehéz megmondani. Pláne a klaviatúra mögött ülve, amikor ezen sorok fogalmazódnak. Ami biztos, ezek a lányok tudnak kézilabdázni. Ezek a lányok sokszor bebizonyították már, hogy érdemes bennük hinni, és az is biztos, hogy a másik oldal is tudja, sokat veszíthet szombat este.

A mieink viszont nem. Éppen ezért nyugodtan kell játszani, a terhet teljes mértékben elfelejtve. Az ugyanis tényleg nincs. Nyomassza csak a kispestieket, hogy meg tudják-e tartani első helyüket a hazai rangadó után, a mieink meg csak szépen, nyugodtan, ha van rá lehetőség, előzzenek be a surranó pályán. De szép is volna!

Hogy lehet-e ez az ősz mérkőzése? Eszmefuttatásunk végén sem tudjuk. Mindenesetre, amennyiben a lányok levetkőzik gátlásaikat, és kiteszik a szívüket a pályára, akkor eredménytől függetlenül is csakis egy lehet a válasz: igen! 

Fenyves Balázs, 2017.11.29.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)

 

Főtámogatóink:

base_qa_pic_file_9c6f18e32a6ab0a6b459dc220c196dfe    sportiskola                             
  Erimalogo_shick_r_460x80