www.websportaruhaz.hu
fb_ikon fb_ikon
Kezdőoldal Fél-félidőben

2017/2018

H.
CSAPAT
 P
1.
EKESC
 22 (+85)
2.
Szeged KKSE
 20 (+90)
3.
Kispest
 20 (+80)
4.
SZISE
 19 (+57)
5.
Orosháza
 19 (+57)
6.
Göd
 18 (+47)
7.
Hajdúnánás
 12 (-6)
8.
Pénzügyőr
 12 (-11)
9.
B'újváros
 11 (-27)
10.
H'vásárhely
 10 (-47)
11.
Szentendre
 8 (-18)
12.
Nyíradony
 6 (-57)
13.
K. Szeged SE
 5 (-121)
14.
Gyömrő
 0 (-129)

Góllövők

1. Sári B. 99 gól
2. Iván E. 81 gól
3. Buzsáki N. 68 gól
4. Petrovics G. 43 gól
5. Hanczvikkel Zs. 24 gól
6. Bocsi Sz. 19 gól
7. Kobela T. 17 gól
8. Nyakó R. 15 gól
9. Molnár N. 9 gól
10. Kovács F. 6 gól
11. Sepsi R. 2 gól
Muhari A. 2 gól
Majoros V. 2 gól
12. Deák D. 0 gól
Győrffy A. 0 gól
Leiner B. 0 gól
 
  

Látogatók

661939
MaMa1481
TegnapTegnap792
A hétenA héten5823
A hónapbanA hónapban18794
ÖsszesenÖsszesen661939
Bejelentkezett 0
Vendégek 23


Fél-félidőben Nyomtatás E-mail
2017. november 01. szerda

Az őszi szezon közepénél járva, összefoglaltuk felnőtt csapatunk eddigi eredményeit, megvizsgáltuk, mi vár a lányokra, és szétnéztünk csoportunkban, mi is történt eddig.


Nagyjából a küzdelmek feléhez érkeztünk a 2017/2018-as másodosztályú felnőtt bajnokság keleti csoportjában, már ami az őszi félévet illeti, és ugyan továbbra sincs „lyukas” hétvégjük az Eszterházy KESC tagjainak, kihasználva a hét közepét, kicsit körbenéztünk, hol áll nagyjából a társaság.

Elsőként kicsit az eddigiekkel foglalkozzunk. Hét NB I/B-s mérkőzés, és egy Magyar Kupameccs. Utóbbit gyorsan tudjuk is le annyival, hogy az élvonalbeli Vác elleni hazai fellépés bevallottan nem élvezett prioritást a heti feladatok során, hiszen pontosan három nappal később érkezett a Szeged KKSE.

Ettől még tény, az elmúlt két kupakiírás után, amikor az MTK Budapest ellen kétszer is kicsivel maradt le a továbbjutásról az együttes, maradt bennünk hiányérzet, elvégre is, nem igen vagyunk hozzászokva a huszonkét gólos vereségekhez.

Mégis, hagyjuk az MK-sorozatot, hiszen ahogyan fogalmaztunk, nem ebben a versenyben szeretett volna, szeretne nagyon alkotni az egri csapat. A hét bajnoki találkozóból tehát ötöt sikeresen, kettőt vesztesen zártak az egyetemisták. Ezekben volt olyan, amelyiket sajnálhatunk, de olyan is, ami simán alakulhatott volna fordítva is.

Hogyha a vereséggel véget érő meccsekről beszélünk, a Szeged KKSE elleni volt talán az egyetlen olyan összecsapás, amikor nem volt esélyük Kobela Tamaráéknak. A Tisza-partiak legalábbis végig magasabb hőfokon kézilabdáztak, mindez pedig a nagyobb rutinnal, valamint a hosszabb kispaddal párosulva, már túl nagy feladatot jelentett a mieink számára.

A másik vesztes csatáig nem kell olyan „messzire” visszamennünk az időben, másfél hete járt ugyanis vendégségben a Szent István SE. Ez már egy olyan mérkőzés volt, amikor igazán sajnálhattuk a rosszkor jövő, és nagyon-nagyon hosszú hullámvölgyet. Persze, a hullámvölgy sosem jön jókor, de a félidei egygólos előny tudatában különösképp sokkoló hatást váltott ki a tizenhat perces góltalanság. Mindez ez is döntötte a rangadót.

És, hogy milyen kiegyenlített a bajnokság, egy héttel rá a SZISE a listavezető, és addig hibátlan Kispestet is két vállra fektette. Ezt csak azért említjük meg, mert hogyha legutóbbi hazai fellépésén nem esik össze a térfélcsere után Debre Viktor és Rutka Péter alakulata, akkor most három olyan csapat állna az első három helyen (köztük az EKESC), amelyeknek ugyanannyi pontja lenne…

Ehelyett jelenleg a negyedik helyen állnak az egriek, mindössze két egységgel lemaradva az első helyen álló piros-feketék mögött. Ne fanyalogjunk, nem is erről szól írásunk, hiszen a többi öt bajnoki egyaránt eszterházy-s győzelmet hozott.

Mindjárt nehéz meccset például a szezonnyitó Hódmezővásárhelyen, ahol többek között BL-győztes játékossal erősítettek a nyáron, majd következett rögtön az Orosháza elleni, első hazai csörte. Rangadó a javából. A harmadik sikert a tavasszal nagy meglepetést okozó Kézilabda Szeged SE otthonában hozták össze a lányok.

A két vesztes összecsapás között a Pénzügyőrt is sikerült kiütni, így jutottunk el az eddigi utolsó, hajdúnánási mérkőzéshez. Ezt talán az orosháziak elleni meccshez lehetne leginkább hasonlítani, amikor az utolsó támadásig nem lehetett megnyugodni, ezek alapján pedig mindenképp pozitívum, hogy, habár a lányok előszeretettel mondogatják magukról, hogy fejben és hitben kellene előrelépni, mégis észnél tudtak maradni a végjátékban.

A nagy konklúzió éppen ezért mindenképp az lehet, az erősebb csapatokkal szemben is el kellene jutni a hajráig, hogy ott dőljön el minden kérdés. A Szeged KKSE és Szent István elleni vereségek alkalmával azonban nem volt lehetőség ezen eshetőségek kiderülésére.

Sok a fiatal, de sok a rutinos és tapasztalt játékos is a keretben, valahol ezért majd előbb-utóbb találkozni fog a két véglet. Mi a magunk részéről csak remélni tudjuk, hogy inkább előbb, mint utóbb, hiszen az őszi szezonból hátra van még hat forduló. Sorrendben a Szentendre, a Balmazújváros, a Göd, a Gyömrő, a Kispest, illetve a Nyíradony ellen, amiből három alsó hangon is nagyon nehéz mérkőzésnek tekinthető.

Végezetül pedig a mezőnyről is megosztanánk néhány gondolatot, hiszen alighanem, az utóbbi jónéhány év legerősebb NB I/B-s pontvadászatáról beszélünk. Mindezt bizonyítja, hogy az első kispestiek és a hetedik balmazújvárosiak között összesen három pont a differencia, pedig ugyebár már hét játéknapot letudtunk.

A nehézségi szint pedig aligha csökken. Amint arról a nyáron mi is beszámoltunk, a Magyar Kézilabda Szövetség a következő években folyamatosan változtatja a két másodosztályú régió létszámát, egészen addig, amíg egyetlen csoporttá nem alakul át. Szóval gyerünk lányok, a továbbiakban is fel kell kötni azokat a bizonyos alsóneműket, mert a neheze még csak most következik…

Fenyves Balázs, 2017.11.01.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)

 

Főtámogatóink:

base_qa_pic_file_9c6f18e32a6ab0a6b459dc220c196dfe    sportiskola                             
  Erimalogo_shick_r_460x80